Îți dorești să expediezi un colet prin curierat rapid național sau internațional? Atunci trebuie să știi că sunt câțiva pași pe care trebuie să îi urmezi pentru a duce la bun sfârșit acest lucru. În primul rând, îți alegi destinația către care expediezi coletul, apoi tipul de transport – Curierat Rapid Economic sau Curierat Rapid, măsori coletul, plasezi comanda online în siguranță și aștepți curierul.

Te asigurăm că expedierea coletelor este 100% sigură cu Altexpress deoarece ne luăm toate măsurile de siguranță pentru a te proteja pe tine și echipa noastră în această perioadă dificilă. Depozitul nostru este curățat și dezinfectat constant, curierii noștri sunt echipați cu tot ce au nevoie pentru a te proteja pe tine și pe ei înșiși, iar tu poți plasa comanda online fără să ai contact cu alte persoane.

Ce este greutatea volumetrică a unui colet?

Așa cum am menționat, unul dintre cei mai importanți pași în expedierea unui colet este măsurarea acestuia. În această etapă trebuie să ții cont de faptul că există două modalități de a lua măsurile pachetului pe care dorești să-l trimiți prin curierat rapid.

Prima și cea mai simplă modalitate este măsurarea greutății coletului. Pentru aceasta ai nevoie doar de un cântar pentru a afla valoarea.

A doua modalitate de a măsura coletul este calcularea greutății volumetrice. Lucrurile nu sunt nici aici complicate, iar această modalitate de măsurare este cea corectă, fiind practicată de toate companiile de curierat.

Îți recomandăm să calculezi greutatea volumetrică a pachetului tău înainte de a-l expedia deoarece pot exista diferențe între greutatea și greutatea volumetrică a acestuia, iar totul se va răsfrânge asupra sumei pe care va trebui să o plătești pentru expediere.

Greutatea volumetrică a unui colet reprezintă spațiul pe care coletul îl ocupă în raport cu greutatea sa, iar aici ne referim la spațiul de care este nevoie pentru a-ți transporta coletul fie pe cale terestră, fie pe cale aeriană. 

Cum se calculează greutatea volumetrică a unui colet?

Greutatea volumetrică se calculează conform regulilor TACT, prelucrate de IATA – Asociația Internațională de Transport Aerian, iar acest sistem este folosit de către toate companiile de curierat.

Greutatea volumetrică se calculează înmulțind Lungimea x lățimea x Înălțimea coletului, iar rezultatul îl împarți la 6000 în cazul curieratului Economic, respectiv la 4000 în cazul serviciului Economic NON-EU, iar la 5000 în cazul serviciului Express.

Pentru a face lucrurile și mai simple, poți găsi în pagina de produs pe www.altexpress.ro un calculator de greutate unde trebuie doar să introduci datele pentru a te ajuta să afli rezultatul.

Alege greutatea volumetrică atunci când îți dorești să expediezi un colet prin curierat rapid și nu vei avea nicio grijă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.