Știm că în preajma sărbătorilor ne dorim să fim aproape de familie și prieteni, iar daca nu avem posibilitatea de a face acest lucru, ne dorim să le oferim din delicioasele produse tradiționale. Cu atât mai important este dacă personele dragi sunt departe de noi, fie in altă localitate, fie în altă țară. Ne-am dori să știm că se bucură de ouă roșii de Paște, de pască sau de o băutură specifică unei anumite zone geografice sau țării.

Și ne-ar bucura să știm că putem să oferim aceste delicatese celor care nu reușesc să ne fie fizic aproape. Așa că apelăm la serviciile unei companii de curierat rapid, fără bătăi de cap, fie că avem nevoie de transport național sau transport internațional. Dar oare putem expedia prin curier rapid tot ceea ce ne dorim? Care sunt restricțiile legale în ceea ce privește transportul și cum putem împacheta produsele astfel încât să ne asigurăm că ajung în regulă la destinație?

Am pregătit răspunsul la toate aceste întrebări!

1.Poți expedia mâncare și băutură prin curier rapid?

Știm că îți dorești să împarți cu membrii familiei sau prietenii care sunt departe bucuria sărbătorilor și că ți-ar plăcea ca și ei să guste delicioasele preparate tradiționale românești. Noi, la Altexpress, te ajutăm să îndeplinești dorințe și expediem prin curierat rapid tot ceea ce ai nevoie, în limitele legale și în condițiile transportului național sau internațional.

Și pentru că ne dorim să ai parte de o experiență plăcută, am întocmit o listă cu produsele alimentare și băuturile pe care nu le poți expedia prin curierat rapid.

Legislația internațională interzice expedierea prin curierat rapid internațional sau național a alimentelor perisabile, care sunt într-un stadiu de putrefacție sau care pot prezenta un risc infecțios. De asemenea, carnea neprocesată sau animalele vii sunt și ele interzise. Mai mult decât atât, chiar și alimentele achiziționate din magazin pot fi restricționate transportului prin curier rapid. Acestea trebuie să aibă cel puțin 6 luni până la data expirării, să nu aibă nevoie de condiții speciale pentru transport, spre exemplu refrigerarea, și să nu aibă restricții în țara de destinație.

În ceea ce privește băuturile, fie ele alcoolice sau non-alcoolice, îți recomandăm să verifici legislația din țara din care expediezi, dar și cea din țara de destinație. Atenție, aici pot interveni anumite politici ale companiei de curierat rapid care să îți restricționeze transportul!

Recomandarea noastră este să eviți toate aceste restricții de la bun început, pentru a fi sigur că alimentele tale ajung la destinatar.

2.Care sunt bunurile restricționate transportului prin curierat rapid?

Dacă îți dorești să expediezi prin curierat rapid național sau internațional și alte lucruri în afară de alimente și băuturi, trebuie să știi că sunt unele bunuri care sunt interzise transportului, precum și unele care sunt restricționate.

În categoria produselor interzise transportului prin curierat rapid sunt incluse armele de foc, muniția, armele albe și substanțele periculoase. De asemenea, este interzisă expedierea materialelor explozibile. În ceea ce privește bunurile restricționate transportului prin curier rapid, printre acestea se numără bunurile cu valoare specială sau produsele unicat, alcoolul și țigările. Îți recomandăm să verifici legislația țării din care expediezi, dar și cea a țării de destinație.

3.Cum împachetezi corect coletul pentru a fi expediat prin curier rapid?

Cu Altexpress nu trebuie să-ți faci griji pentru coletul tău, acesta va ajunge în siguranță direct la ușa destinatarului. Însă, dacă îți dorești să expediezi produse fragile prin curier rapid, atunci te sfătuim să îți oferi puțin timp pentru ambalarea corectă a acestora.

Îți recomandăm să folosești materiale anti-șoc în interiorul cutiei, în cantități generoase. Și să alegi cutia cu dimensiunile potrivite, adică nu cu mult mai mare decât sunt produsele tale, pentru a evita ca acestea să se deplaseze. Sigilarea corectă a coletului joacă și ea un rol important, împiedicând desfacerea cutiei și protejând împotriva umidității sau intemperiilor.

Dacă te-ai asigurat că produsele sunt ambalate corespunzător, nu îți mai rămâne altceva de facut decat să aștepți curierul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.