Ce produse din categoria food & drinks poți trimite prin curierat rapid?

Există produse care nu pot fi expediate prin curierat rapid național sau internațional? Da, nu orice poate fi împachetat și trimis prin curier, există anumite categorii de produse care sunt strict interzise pentru transport, iar altele sunt restricționate.

Prin serviciile Altexpress poți expedia orice produs, cu excepția celor interzise prin lege și a celor periculoase. Produsele trebuie să se încadreze în greutatea și dimensiunile admise de colaboratorii noștrii.

1.Produse interzise expedierii prin curier rapid

Este interzisă prin lege expedierea prin curier rapid a armelor de foc, armelor albe, muniției, substanțelor periculoase sau a materialelor explozibile. De asemenea, produsele perisabile, în putrefacție sau infecțioase sunt strict interzise, precum și narcoticele, animalele vii, carnea neprocesată sau materialele inflamabile.  

2.Produse restricționate expedierii prin curier rapid

Mărfurile care sunt restricționate în cazul expedierii prin curierat rapid sunt alcoolul, țigările, bunurile cu valoare specială etc. Pentru transportul acestora recomandăm verificarea legislației din țara expeditoare, cât și cea din țara destinatară, dar și termenii și condițiile serviciului de curierat rapid.

3.Produse din categoria food & drinks expediate prin curierat rapid

Așa cum spuneam mai sus, este interzisă expedierea prin curierat rapid național sau internațional a bunurilor alimentare neprocesate, dar este restricționat și transportul mărfurilor perisabile sau a celor care se pot altera pe parcursul transportului.

Dacă alimentele pe care îți dorești să le expediezi sunt achiziționate din magazin, păstrează ambalajul original și se află în termenul de valabilitate, nu ai motive să te îngrijorezi. Însă și aici sunt câteva aspecte de care trebuie să ții cont: produsele nu trebuie să necesite condiții speciale de transport, precum refrigerarea, mai au cel puțin 6 luni de valabilitate până expiră și nu sunt restricționate în țara de destinație.

În ceea ce privește trimiterea prin curier rapid a băuturilor non-alcoolice sau alcoolice, recomandăm verificarea legislației din țara expeditoare, cât și cea din țara destinatară. De asemenea trebuie să afli care sunt politicile companiei de curierat rapid prin care vrei să expediezi aceste produse.

Dacă totul este în regulă, îți recomandăm ambalarea sticlelor în condiții speciale, pentru a nu fi deteriorate sau distruse în timpul transportului. Verifică și ghidul Altexpress pentru ambalarea produselor fragile.

Alte exemple de produse ce nu pot fi trimise prin curierat: țuică și produse alcoolice îmbuteliate în casă, produse tradiționale pregătite în casă și ambalate necorespunzător precum cârnați de casă, sarmale, murături.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.