Faci cadou sau pur și simplu vrei să trimiți un colet care conține electronice? Serviciile de curierat profesioniste, care nu-ți dau bătăi de cap, oferă livrarea door-to-door, preiau coletul de la ușa ta și îl livrează la ușa destinatarului, fără a interveni asupra acestuia! Astfel, curierii nu vor deschide coletul și este foarte important ca produsul trimis să fie împachetat corespunzător și ferit de posibile accidente. Am povestit anterior despre tipurile de ambalaje disponibile dar iată câteva sfaturi care să te ajute să ambalezi electronicele pentru curierat rapid!
- Folosește întotdeauna materiale de calitate care oferă rezistență, amortizare și durabilitate. Până la urmă este un pachet valoros și nu ai vrea să fie alterat. Alege cutia originală a produsului (dacă ai păstrat-o) sau cutiile de carton ondulat dublu stratificat (să nu fie moale) cu cel puțin 5-10 centimetri mai mari în lățime, înălțime și lungime decât produsul, pentru a putea insera materialele de protecție interioară.
- Folosește în interior materiale care izolează și care nu permit conținutului pachetului să se miște. Ele pot fi: bile de polistiren/spumă, pungi cu aer, folie de plastic cu bule de aer, burete sau chiar carton. Este recomandat să înfășurați bine în 2-3 straturi cu folie cu bule de aer întreg produsul de jur împrejur şi să fixaţi strâns protecţia în câteva locuri cu bandă adezivă.
- Asigură-te, folosind banda adezivă sau etichetă inscripționate cu mesajul FRAGIL pe toate părțile exterioare ale cutiei, că oricine care vede pachetul tău înțelege că acesta are un conținut casant, perisabil și trebuie mânuit cu grijă.
- Alege să ambalezi separat orice piesă mică, suport sau accesorii ce se pot pierde.
- Nu ezita să folosești ambalaje suplimentare în funcție de greutatea, fragilitatea și dimensiunile coletului.
- Dacă coletul tău are o greutate mare, ajută-i pe curieri și folosește curelele, pentru o mai bună sigilare și mai ușoară mânuire. Nu-i nimic nici dacă nu dispui de curele, folosește de mai multe ori, în același loc de jur împrejur, bandă adezivă, astfel încât stratul format să păstreze coletul intact, fără posibilitatea de a se deschide în mod accidental.
- Atunci când ai mai multe produse într-un singur colet, separă obiectele fragile în cutii individuale, pe care le vei poziționa deasupra celorlalte.
- Așează obiectele fragile în centrul pachetului, astfel încât să nu atingă marginile iar după ce ai protejat pe fiecare cu folie cu bule de aer, izolează bine din toate părţile. Înainte să închizi cutia, verifică să fie completă protecția atât pe fundul cutiei cât și deasupra produsului.
- Dacă produsul tău are componente din sticlă, este important să scrii sau să lipești etichete ușor vizibile pe exteriorul coletului cu mesajul “ATENŢIE CONȚINE STICLĂ!” cât şi să marchezi cu săgeţi poziţia normală a produsului, pentru a nu fi răsturnat.
- În cazul în care alegi să refolosești o cutie, asigură-te că ai îndepărtat toate etichetele, codurile de bare şi abțibildurile anterioare și că respectiva cutie este în bune condiţii şi nu foarte uzată. Prezenţa unor adrese sau însemne anterioare pot duce la confuzii, întârzieri sau chiar pierderea coletului.
Sperăm că ți-au fost de folos sfaturile noastre iar următoarea dată când trimiți un colet vei știi cum să ambalezi electronicele pentru curierat rapid!
Photo Credit: gearpatrol