Poate că nu ai mai trimis niciodată un pachet prin curier rapid sau poate că vrei să știi ce variantă ți se potrivește mai bine atunci când vine vorba despre servicii de curierat. În funcție de destinația în care vrei să ajungă pachetul tău vei selecta între curier național și curier internațional. Mai departe, cele mai frecvente servicii de curierat sunt Economic și Rapid însă denumirile lor pot varia în funcție de furnizor. Care sunt particularitățile lor și ce metodă ți se potrivește, poți afla de mai jos.

Ce tip de servicii de curierat mi se potrivește?

Probabil știi că un serviciu de livrare este determinat de mijlocul prin care se face livrarea și perioada de timp alocată acesteia.

  • Tipul de transport Economic durează în principiu între 3-10 zile lucrătoare, în funcție de țara de destinație, și constă în transportul rutier al plicurilor/coletelor sau paleților către adresa destinatarului.
  • Tipul de transport Rapid, după cum îi spune și numele, durează circa 1-2 zile lucrătoare și presupune transportarea unui plic/colet paravion. Prin intermediul tipului Rapid de transport nu putem livra lichide, produse perisabile sau bijuterii. La ridicarea coletului, curierul vă poate furniza, la cerere, un plic special creat pentru transportul documentelor sau o pungă de transport, acestea fiind acordate fără vreun cost suplimentar.

Ambele tipuri de transport sunt door-to-door, coletele se ridică de la domiciliul/sediul expeditorului și se livrează la sediul/domiciliul destinatarului, fără ca vreunul din participanți să se deplaseze pentru a plasa/ridica această comandă.

Mai multe informații despre cum poți comanda fără bătăi de cap un curier rapid poți găsi aici. (link articol). După ce ai plasat comanda în doar câteva minute, poți sta liniștit. Prin serviciul de tracking online, poți urmări pachetul pe toată durata transportului iar dacă ai nevoie de mai multe informații, ne poți lăsa un mesaj folosind panoul de chat din dreapta sau ne poți contacta pe email sau telefon folosind datele din secțiunea “Contact”.

Import sau export?

Exportul înseamnă trimiterea unui plic/colet/palet dinspre România către o altă țară intracomunitară sau extracomunitară.

Importul presupune introducerea în țară a unui plic/colet/palet dintr-un stat din interiorul sau din afara Uniunii Europene.

Diferența dintre aceste două tipuri de transport este dată de procedura de livrare, pentru import existând următoarele specificații

    • în cazul transportului rutier plasarea comenzii se va efectua cu o zi în avans, deci ridicarea coletului se va face următoarea zi plasării comenzii;
    • în cazul transportului Rapid, ridicarea se poate efectua în aceeași zi, în funcție de ora plasării comenzii și localitatea de preluare, aceasta fiind diferită de la caz la caz;
    • în cazul ambelor tipuri de transport, la plata transportului se va adăuga taxa adițională de import, taxă care se aplică datorită procedurii diferite și resurselor suplimentare alocate;

Dacă ți s-a părut util acest articol, nu uita să-l împărtășești și cu prietenii tăi.

“Curierat rapid fără bătăi de cap” este deviza noastră și de aceea ne dorim să-ți ușurăm procesul de comanda a serviciilor de curierat rapid, național și internațional, așa că tot ce trebuie să faci este să alegi tipul de transport dorit sau pachetul potrivit și să adaugi în coș categoria corespunzătoare greutății coletului tău. Te-ai uitat pe platformă și nu ai găsit ceea ce doreai? Trimite-ne un mail și noi vom veni în întâmpinarea ta cu o soluție personalizată!