Poate că nu ai mai trimis niciodată un pachet prin curier rapid sau poate că vrei să știi ce variantă ți se potrivește mai bine atunci când vine vorba despre servicii de curierat. În funcție de destinația în care vrei să ajungă pachetul tău vei selecta între curier național și curier internațional. Mai departe, cele mai frecvente servicii de curierat sunt Economic și Rapid însă denumirile lor pot varia în funcție de furnizor. Care sunt particularitățile lor și ce metodă ți se potrivește, poți afla de mai jos.

Ce tip de servicii de curierat mi se potrivește?

Probabil știi că un serviciu de livrare este determinat de mijlocul prin care se face livrarea și perioada de timp alocată acesteia.

Ambele tipuri de transport sunt door-to-door, coletele se ridică de la domiciliul/sediul expeditorului și se livrează la sediul/domiciliul destinatarului, fără ca vreunul din participanți să se deplaseze pentru a plasa/ridica această comandă.

Mai multe informații despre cum poți comanda fără bătăi de cap un curier rapid poți găsi aici. (link articol). După ce ai plasat comanda în doar câteva minute, poți sta liniștit. Prin serviciul de tracking online, poți urmări pachetul pe toată durata transportului iar dacă ai nevoie de mai multe informații, ne poți lăsa un mesaj folosind panoul de chat din dreapta sau ne poți contacta pe email sau telefon folosind datele din secțiunea “Contact”.

Import sau export?

Exportul înseamnă trimiterea unui plic/colet/palet dinspre România către o altă țară intracomunitară sau extracomunitară.

Importul presupune introducerea în țară a unui plic/colet/palet dintr-un stat din interiorul sau din afara Uniunii Europene.

Diferența dintre aceste două tipuri de transport este dată de procedura de livrare, pentru import existând următoarele specificații

Dacă ți s-a părut util acest articol, nu uita să-l împărtășești și cu prietenii tăi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.