În contextul actual COVID-19 și a măsurilor restrictive luate de anumite țări, dorim să vă informăm că Altexpress își continuă operațiunile, inclusiv în China, Italia, Orientul Mijlociu și Statele Unite. Transportul de mărfuri nu a fost oprit, doar circulația persoanelor a fost restricționată.

Trebuie să știți că coletele care vin dintr-o zonă afectată cu coronavirus pot rămâne, în timpul tranzitului, pentru o anumită perioadă în carantină. Ulterior, după ce ajung în România, sunt transportate la destinatar în perfectă siguranță.

Potrivit informațiilor pe care le-am primit de la partenerii noștri și de la Autoritățile Naționale ce gestionează situația COVID-19, nu există risc de contaminare de la colete. 

Vă asigurăm că pentru echipa noastră, în aceste momente, prioritară este siguranța clienților, partenerilor și angajaților noștri.  

Astfel pentru a spori siguranța, am implementat o serie de măsuri speciale în ceea ce privește coletele care vin din zonele de risc:

 • Delimităm spații sterile în depozitele noastre. Aici vor staționa eventualele colete care sosesc din zonele cu o incidență crescută a COVID-19 (ex. Italia, China) și care necesită o eventuală perioadă suplimentară de reținere
 • Accesul în spațiile sterile se realizează cu echipament de protecție.

Pentru a proteja personalul Altexpress și totodată clienții și partenerii noștri, am implementat o serie de reguli interne:

 • Curierii folosesc mănuși si măști
 • Efectuăm triajul epidemiologic al angajaților în principalele depozite
 • Angajații noștri manipulează coletele doar cu mănuși, și folosim măștile acolo unde este nevoie
 • În spațiile de lucru se realizează dezinfectare de mai multe ori pe zi, la fiecare două ore
 • Salariații noștri folosesc constant dezinfectant și alcool sanitar în timpul programului de lucru 
 • Fiecare angajat are obligația să anunțe departamentul HR și șeful de departament, în cazul în care călătorește în străinătate. Același lucru este valabil și în cazul în care rude ale acestora cu care intră în contact direct revin în țară. La întoarcerea în țară aceștia vor rămane in izolare la domiciuliu pentro o perioadă de 14 zile.
 • Întâlnirile cu clienții și furnizorii sunt gestionate prudent

În aceste zile pentru a spori măsurile de siguranță, vă recomandăm următoarele alternative:  

 • Utilizați plata cu cardul, direct la curier. Este o variantă sigură și la îndemână, pentru a evita contactul cu bancnotele.
 • Folosirea automatele safe-box. Sunt ușor de utilizat și nu presupun contactul direct între curier și client, iar plata se realizează cu cardul.

Mai multe informații despre coronavirus și cum vă puteți proteja aflați din videoul realizat de Organizația Mondială a Sănătății.

Vă reamintim să luați în considerare doar informațiile verificate prin surse oficiale, iar pentru recomandări și informații să apelați la linia TELVERDE – 0800.800.358. De asemenea românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia specială dedicată lor – +4021.320.20.20.

Sănătatea și starea de bine a clienților, partenerilor și membrilor echipei sunt și vor rămâne întotdeauna în centrul misiunii noastre.

Vă stăm la dispoziție pentru orice alte informații sau precizări.

Vă mulțumim pentru încrederea acordată!