Dacă ai un magazin online știi cât de important este ca produsul achiziționat pe site-ul tău să fie livrat cât mai repede și în condiții excelente la client.  La fel de important este și în cazul în care ești o persoană fizică și trimiți un colet familiei sau prietenilor. În ambele cazuri trebuie să iei măsurile de siguranță împotriva manipulării cu brutalitate a coletelor, împotriva căzăturilor sau a cazurilor în care pot fi udate de ploaie sau zăpada, dar și atunci când sunt suprapuse cu alte colete mai grele. Indiferent de ce conține pachetul tău, trebuie să fie ambalat corespunzător. Citește mai jos câteva sfaturi utile pentru ambalarea coletelor, alege un curier rapid și fără bătăi de cap și uită de griji!

Cum împachetezi produsele fragile

Ambalarea corespunzătoare este exclusiv responsabilitatea expeditorului așadar trebuie să împachetezi corespunzător produsele care se pot sparge, îndoi sau zgâria cu ușurință. Foarte importantă este cutia coletului, care este indicat să fie din carton, și pe care trebuie evidențiat mesajul FRAGIL. Astfel, angajaților de la firmele de curierat sau poștă le va fi mai clar ca pachetul trebuie mânuit cu grijă. Coletele și pachetele trebuie de asemenea să fie sigilate cu bandă adezivă și nu cu sfoară sau frânghie deoarece acest lucru poate provoca un blocaj pe banda de sortare. Un alt aspect important este protecția din interiorul cutiei, deoarece unele produse (de ex. obiecte din sticla), se pot deteriora prin lovire unele de altele și vor ajunge sub forma de cioburi, indiferent dacă ambalajul exterior este intact. De asemenea, vinurile și băuturile spirtoase trebuie ambalate separat de alte produse. Toate cererile de despăgubire în cazul coletelor asigurate, vor fi respinse, dacă se constată că aceste articole au fost ambalate împreună cu alte mărfuri.

Tipuri de protecție exterioară

 • Cutiile din carton simplu dintr-un singur strat – sunt varianta economică preferată în cele mai multe cazuri de livrări. În funcție de grosimea cartonului, cutiile asigură o rezistență mai mică sau mai mare la impact și împotriva umidității.
 • Cutiile din carton dublu-stratificat – ceva mai scumpe dar cu o protecție mărită, indicate în transportarea produselor grele. Sunt mai rezistente față de cutiile din carton simplu dintr-un singur strat, care se deformează mult mai ușor atunci când sunt ridicate.
 • Pungile de plastic (sau poly bags) – o variantă ieftină care oferă protecție împotriva umezelii și a prafului însă sunt mai puțin estetice și nu oferă rezistență împotriva șocurilor de impact. Poți opta pentru acest timp de ambalare daca produsul tău este deja împachetat într-un ambalaj propriu sau dacă trimiți produse moi și nedeteriorabile.
 • Plicurile de hârtie groase – sunt potrivite pentru trimiterea produselor similare ca și pungile de plastic, însă trebuie să ai în vedere că dacă pungile de hârtie nu sunt plastifiate există riscul să se deterioreze rapid dacă intră în contact cu apa. Pe piață sunt și tipuri de plicuri anti-șoc (cu bule de aer la interior) ce pot fi utilizate pentru produse mai fragile, de mici dimensiuni.


  Atunci cand trimiți un colet cu produse delicate este foarte important să umpli golurile din interiorul coletelor pentru a preveni mișcarea obiectelor și deteriorarea acestora la contact.

Tipuri de protecție interioară

 • Hârtia cerată de ambalaj – fie că o folosești pentru împachetarea produselor sau pentru umplerea spațiilor goale, asigură o buna protecție împotriva umezelii. Fii atent însă că poate ceda ușor la greutăți mari.
 • Folia cu bule de aer – varianta mai scumpă dar des utilizată pentru că asigură o foarte bună izolare și previne deteriorarea produselor ambalate. Este utilă în cazul ambalării de produse fragile precum obiecte de sticlă sau porțelan.
  Hârtia creponată – este o varianta mai estetică preferată pentru sporirea rezistenței și pentru menținerea formei coletului la îndoire. Poți opta pentru ea când vrei să învelești sticlele sau obiectele casabile ce necesite protecție împotriva zgârieturilor
 • Pernuțele de aer – necesare pentru protecție sporită. Pot fi umflate special pe dimensiunile spațiilor rămase goale. Un dezavantaj îl poate reprezenta costul mare al aparatului care umfla pernuțele cu aer.

 • Bilele de spumă – o variantă puțin mai costisitoare însă foarte eficientă împotriva mânuirii deficitare a coletului sau a umezelii
  Acum că știi că ai mai multe opțiuni pentru ambalarea corespunzătoare a coletelor tale, nu rămâne decât să o alegi pe cea care se potrivește cel mai bine nevoii tale și să comanzi un curier intern sau internațional. Dacă ți s-a părut util acest articol, nu uita să-l împărtășești și cu prietenii tăi.

“Curierat rapid fără bătăi de cap” este deviza noastră și de aceea ne dorim să-ți ușurăm procesul de comanda a serviciilor de curierat rapid, național și internațional, așa că tot ce trebuie să faci este să alegi tipul de transport dorit sau pachetul potrivit și să adaugi în coș categoria corespunzătoare greutății coletului tău. Te-ai uitat pe platformă și nu ai găsit ceea ce doreai? Trimite-ne un mail și noi vom veni în întâmpinarea ta cu o soluție personalizată!