Timpul tău este la fel de important pentru noi cât este și pentru tine. Vrem să-ți fim alături în cele mai frumoase momente, să livrăm rapid și ușor oriunde dorești și să te ajutăm să economisești timp și bani în tot acest proces. De aceea am pregătit un mic ghid cu pașii pe care trebuie să-i faci pentru a comanda un curier rapid de la Alt Express.

5 pași pentru a comanda un curier rapid

În primul rând este foarte important să acorzi atenție celor 2 pași pe care trebuie să-i faci înainte să plasezi comanda. Trebuie să ambalezi coletul conform regulilor de ambalare iar pentru o estimare cat mai precisă a prețului aferent transportului, este indicat să măsori cele 3 laturi ale coletului tău (lungime, lățime și înălțime). În plus, poți face o estimare de costuri folosind calculatorul de greutate afișat pe website.

După ce ai urmat cei 2 pași ești gata pentru a comanda un curier rapid Alt Express.
Prin platforma online îți punem la dispoziție operatori dedicați ce preiau imediat datele de transport și trimit documentele necesare. Pentru a plasa o comandă poți alege să te înregistrezi și mai apoi să plasezi comanda sau poți plasa comanda în mod direct, mergând la pagina Home > Comandă Online > Selectezi tipul de transport > Țară de destinație (pentru Internațional) > Greutatea coletului > Finalizare > Completare date de livrare > Acceptare termeni > Selectare modalitate plată.

Pasul 4 ar fi să printezi eticheta primită pe e-mail. Acel document de transport, care conține un AWB (cod unic de identificare) pe care îl scanează curierul la ridicarea coletului. Pe AWB vor fi evidențiate datele de identificare ale expedierii: destinatar, expeditor, numărul de plicuri/colete/paleți, greutate, marfă asigurată, plată ramburs (dacă este cazul) și permite urmărirea expediției până la livrare. Dacă nu aveți imprimantă selectați modalitatea de “Plată la ridicare” și curierul va sosi următoarea zi cu etichetă dvs. la adresa de ridicare.

După plasarea comenzii, efectuarea plății și, după caz, printarea etichetei, tot ce-ți rămâne de făcut este să te relaxezi deoarece curierul va sosi în funcție de tipul de transport, în aceeași zi sau ziua următoare pentru a prelua comanda.

Nu uita, cu Alt Express este foarte ușor să comanzi un curier rapid și fără bătăi de cap. Recapitulând pașii, tot ce trebuie să faci este să :

  • Ambalezi coletul
  • Măsori lungimea, lățimea și înălțimea
  • Plasezi comanda online
  • Printezi eticheta
  • Te relaxezi :)

Spor la trimis colete pline de surprize frumoase!

“Curierat rapid fără bătăi de cap” este deviza noastră și de aceea ne dorim să-ți ușurăm procesul de comanda a serviciilor de curierat rapid, național și internațional, așa că tot ce trebuie să faci este să alegi tipul de transport dorit sau pachetul potrivit și să adaugi în coș categoria corespunzătoare greutății coletului tău. Te-ai uitat pe platformă și nu ai găsit ceea ce doreai? Trimite-ne un mail și noi vom veni în întâmpinarea ta cu o soluție personalizată!